Nieuwsgierig Aagje

Ik zal mij niet beter voordoen dan ik ben. Ik ben een nieuwsgierig aagje. En niet zo’n beetje ook. Indien iets mijn interesse heeft gewekt, wil ik het naadje van de kous weten. Ook blijf ik graag op de hoogte van alles wat er om mij heen speelt. In het pre-internet tijdperk gebruikte ik de bieb. Tegenwoordig is internet en in het bijzonder Google de grote vraagbaak.

Zoals je waarschijnlijk weet heeft Google veel meer mogelijkheden. Gmail, maps en translate kennen de meeste wel, maar wist je ook dat Google automatisch onderwerpen voor jou in de gaten kan houden? Twee functies die ik regelmatig in Google gebruik zijn Google trends en Google alerts

Google Trends

In Google trends kan je de zoekopdrachten en onderwerpen volgen die jou bezig houden. Wanneer je naar https://trends.google.nl/trends/ surft, kan je in het zoekvenster diverse onderwerpen invoeren.

Ook is het mogelijk dat Google je automatisch een email stuurt wanneer je dat wenst. In het menu linksboven is het mogelijk een abonnement op een bepaalde zoekterm te nemen. Je wordt dan periodiek via een email link geïnformeerd.

Google Alerts

Naast Google trends gebruik ik de nog veel krachtiger tool Google Alerts. Deze functie kan je openen via https://www.google.nl/alerts Het voordeel van Google Alerts is dat je een bijna oneindig aantal zoektermen kan invoeren. Daarnaast heb je voor Google alerts geen Google account nodig. Op het email adres van mijn werk laat ik regelmatig werk gerelateerde onderwerpen binnenkomen. Is er weer eens  een bedrijfsovername of vacature, dan weet ik dat meestal binnen een uur na publicatie.

Wees wel voorzichtig welke zoekterm je gebruikt bij het invoeren. Te algemene termen laten je mailbox ontploffen. Gelukkig kun je een abonnement op een zoekterm weer eenvoudig aanpassen of verwijderen. Dat maakt het experimenteren met zoektermen wel een stuk gemakkelijker.

Laat big brother maar eens lekker voor jou werken. Dan heb jij meer tijd voor de zaken die je echt interesseren in plaats van zinloos te surfen om alles bij te houden.

1 gedachte op “Nieuwsgierig Aagje

  1. Haha, herkenbaar! Ik ben ook fan van Google Alerts en gebruik ze ook bijvoorbeeld voor klanten waarvoor ik een beetje in de gaten moet houden of er ook wat over hen online verschijnt. En voor mezelf ook natuurlijk. Dat herinnert me eraan; ik moet er nog even eentje aanmaken!

Reacties zijn gesloten.