PLANNING

[1] De voorbereiding – Juni 2018 tot september 2020

In deze periode van ruim twee jaar wil ik werken aan mijn gezondheid en een optimalisatie slag maken in mijn omgeving door consuminderen, het wegdoen van overbodige spullen en het huis verder aanpassen zodat schoonmaken en onderhoud nog sneller en gemakkelijker kunnen worden uitgevoerd. Samengevat: Meer vrijheid in mijn privé leven.

[A] 30kg afvallen. Betere gezondheid, betere conditie. Gezonder ouder worden.

[B] Grotere onafhankelijkheid van mijn werkgever creëren. In 2019 een vervolgopleiding volgen van de opleiding die ik in 2018 heb voltooid.

[C] Minimaliseren en optimaliseren. Minder tijd aan huishoudelijke taken, meer tijd voor leuke dingen.

[D] Foto’s, muziek en recepten voor het familiekookboek verder digitaliseren

[E] Nadenken over de juiste mogelijkheden voor een locatie onafhankelijke inkomstenbron.

[2] De overgang – Oktober 2020 tot september 2023

In deze periode van maximaal drie jaar wil ik de transitie maken van vaste baan naar locatie onafhankelijk werken. Dit hoop ik te bereiken door een locatie onafhankelijke inkomstenbron op te zetten en in drie jaar uit te bouwen. Het doel is: €2.500,- netto per maand in maximaal 1200 uur per jaar. Werkend, deels vanuit huis of locatie onafhankelijk.

[F] De transitie van een baan van 36 uur naar locatie onafhankelijk werken in maximaal 25 uur per week, totaal ongeveer 1200 uur per jaar.

  • Bij de huidige werkgever van 36 naar 32 urige werkweek. Indien niet mogelijk:
  • 32 uur als zelfstandige en/of gedetacheerd werken.
  • Met de vrijgekomen tijd een locatie onafhankelijke inkomstenbron ontwikkelen.
  • De inkomstenstroom verplaatsen van de huidige baan naar de locatie onafhankelijke inkomsten bron.
  • Continuïteit creëeren door eventueel extra inkomsten bronnen op te zetten.

[3] De uitvoering – vanaf oktober 2023

Indien de locatie onafhankelijke inkomstenbron opzetten is gelukt, zijn er voor mij geen economische belemmeringen om part-time te werken en te verhuizen naar het noorden van het land. Meer rust en ruimte dan de drukke Randstad waar we nu wonen. Doel: Minder gebonden aan de Randstad en aan vaste werktijden, meer vrijheid.

[G] Aanschaf van een (recreatie)woning in Drenthe. Pendelen in de vrije dagen van Martina tot einde loopbaan waarna we definitief verhuizen naar het Noorden van het land.

(H) Alternatief plan: Martina zoekt werk in het noorden van het land en we vertrekken vóór het einde van haar loopbaan uit de Randstad.

[I] Back-up plan: indien de overgang naar een locatie onafhankelijke inkomstenstroom mislukt, terug naar 32 tot 36 uur per week werken als zelfstandige en/of gedetacheerd werken. Meerdere maanden werken, afgewisseld met mini-pensioenen van enkele weken tot enkele maanden.