Netwerken voor mijn toekomstplanning

Afgelopen maandag had ik een terugkomdag van de opleiding welke ik afgelopen winter heb gevolgd. We hebben interessante business cases besproken en daarna met z’n allen bij een restaurant in de buurt gegeten. Het was goed uit te houden op het terras waardoor we pas na de chaotische avondspits naar huis gingen.

Zoals ik een paar weken geleden al aangaf, ben ik in navolging van het grote plan van Lonneke ook bezig met mijn toekomst planning. Daarin geef ik aan dat ik in de overgang van de 40 urige werkweek naar een locatie onafhankelijke inkomstenbron een tussenstap wil maken als freelancer of detacheerder.  Dat is niet alleen de tussenstap, maar ook het backup plan.  Daarnaast wil ik komend jaar de voortgezette opleiding volgen.

Uiteraard heb ik dit deel van de plannen met vakcollega’s en leraar van de opleiding gedeeld, waarbij ik aangaf dat wanneer de opleiding niet in het budget van de werkgever valt, ik deze zelf zou bekostigen. Alles is onderhandelbaar geldt ook voor het volgen voor een opleiding. De eerste meevaller is al binnen want de tarieven zijn gebaseerd op business to business en kunnen voor particulieren anders uitvallen….

Daarnaast al prima kunnen netwerken voor een detacheer en ZZP overeenkomsten in het vakgebied. Ik weet nu grotendeels wat er mogelijk is in de markt en wat ik kan verwachten.

Weer een stap dichter bij de uitvoering van de planning!

6 gedachten over “Netwerken voor mijn toekomstplanning

  1. Klinkt goed, en waarschijnlijk zijn je opleidingskosten tegen die tijd ook fiscaal aftrekbaar. Ofwel als studiekosten voor een ‘nieuw beroep’. Of als bedrijfskosten als freelancer.

    • Ik vrees van niet Cleo. De opleiding wil ik afronden voordat ik overstap van mijn huidige werkgever

      • Weet je het zeker? Het blijft voor een toekomstig ‘beroep’ toch? Ook al word je dan freelancer. Lijkt mij dat je hier gewoon gebruik van kan maken.

        • Ik denk dat je gelijk hebt, maar ik heb geen ervaring met zelfgemaakte studiekosten. Na school zijn altijd alle opleidingen door mijn werkgevers betaald.

Reacties zijn gesloten.