HOT

Happy, Opportunity Rich & Time Rich.

Op 30 juni 2017 is deze uitdrukking ontstaan tijdens één van de Belgisch-Nederlandse FIRE meetups in Utrecht. The Cycling Investor is de bedenker van deze term.

De uitdrukking HOT wordt in de FIRE community gebruikt voor een levensstijl waarin maximale financiële vrijheid wordt nagestreefd, zonder eerder te willen stoppen met werken.

Verschillen tussen HOT en Barista FIRE

In eerste instantie lijken HOT en Barista FIRE erg op elkaar. Onder je stand leven en het verschil investeren tot (gedeeltelijke) financiële vrijheid wordt bereikt om daarna part-time te blijven werken.

De filosofie achter beiden vormen maken het verschil. De Barista FIRE aanhanger heeft een deel passief inkomen opgebouwd (Lean FIRE) en wil vooral een zorgeloos baantje of de voordelen van bijvoorbeeld een ziektekosten verzekering vanuit de werkgever om het laatste stukje inkomen aan te vullen.

De HOT aanhanger wil door het toepassen van een FIRE lifestyle de financiële weerbaarheid en financiële wendbaarheid vergroten om daarmee een kwalitatief beter leven te kunnen opbouwen. Eerder stoppen met werken is niet het doel, maar het vergroten van de opties door financiële vrijheid.

Uiteindelijk draait het om geluk, (Happy) zelf bepalen waarin de energie wordt gestoken (Opportunity Rich) en zelf bepalen waaraan de tijd wordt gespendeerd (Time Rich)