Dus jij spreekt af met 50 vreemden die je alleen via internet kent?

Een kleine drie jaar geleden organiseerden Cheesy Finance en Amber Tree Leaves de eerste  BENL FIRE meetup. Met 16 wildvreemden die een berichtje op hun anonieme blog plaatsten of daar op reageerden, spraken we op zaterdagmiddag 15 oktober 2016 af in een kroeg in Breda. Ik kwam als eerste binnen en ging als enige gast nieuwsgierig aan een grote tafel voor het raam zitten. De eerstvolgende die binnen kwam vroeg ik schuchter: “Ben jij hier ook voor de ehhh….?” Bevestigend werden er handen geschud en stelden we ons aan elkaar voor. Langzaam groeide de groep tot we een half uurtje later compleet waren. De borrelnootjes op tafel. Speciaal bier of lekker frugal een kopje thee.

De middag en avond vlogen voorbij. Ideeën uitwisselen en verhalen van gelijkgestemden aanhoren. ’s Avonds lag ik nog te stuiteren in mijn bed van alle informatie van die dag. “Wow, dit is meer dan een paar blogposts en ideeën over hoe ik mijn leven anders wil inrichten. Wat motiverend om anderen te spreken met dezelfde of nog veel spannender plannen”

Bijna drie jaar verder is de Belgisch-Nederlandse FIRE community een stuk groter geworden. Velen hebben die eerste stap gemaakt om met 16, 30 of 50 wildvreemden die we alleen via internet kennen, af te spreken:

Mr FOB kwam naar de meetup in Antwerpen om zijn ETF strategie te presenteren en is door het volgen van deze strategie sinds een paar maanden FIRE en gestopt met werken.

Jeroen had als een echte consuminderaar jaren gespaard terwijl hij in een klein huurhuisje woonde en kocht zijn huidige appartement cash zonder hypotheek.

FireMe werd door Cheesy Finance geïnspireerd. Begon met veganistisch eten, viel af en had minder gezondheidsproblemen.

Emilie leerde ons via de FIRE slack groep kennen en nam de trein naar Haarlem waar ze 55 onbekenden ontmoette.

Zelf heb ik inspiratie opgedaan om samen met Martina in 8 jaar €150.000 af te lossen op onze hypotheek. Ben ik 12 kg afgevallen voor een gezonder leven en heb ik vorige week mijn baan opgezegd om te gaan freelancen en mijn dromen na te jagen.

Durf jij het aan om met 50 vreemden die je alleen via internet kent af te spreken?

Zondagmiddag 30 juni hebben we weer met een aantal bekende bloggers, FIRE enthousiastelingen, HOT aanhangers en rasechte consuminderaars afgesproken in Utrecht. Voor 11 euro bestel je een kaartje. Voor die 11 euro huren wij een locatie en zorgen we voor alle drankjes, snacks en veel gezelligheid & inspiratie. De trein stopt voor de deur en gratis parkeren kan je om de hoek. Kaartjes bestel je hier.

Hopelijk tot zondag 30 juni!

13 gedachten over “Dus jij spreekt af met 50 vreemden die je alleen via internet kent?

 1. Leuk om te lezen man!!
  Grappig hoe (snel) het gegaan is.

  Ik zie jullie daar en heel misschien komt mijn vriendin ook mee. Maar dat is nog niet duidelijk. haha

 2. Ik denk ook nog met veel plezier terug aan de ‘eerste’ in Breda. Bijzonder dat we met totaal vreemden niet uitgepraat raakten. Ik meld me snel weer voor een van de volgende FI-bijeenkomsten.

  • We hebben lekker lopen kletsen tijdens de stadswandeling. Blijft leuk om aan terug te denken.

   • Zeker, vooral omdat je het toen al had over je plannen om op de lange termijn als zelfstandige te starten. Zo lang was die lange termijn uiteindelijk niet 🙂

 3. OH, ik sta vermeld in je blog. Ik ga zeker mijn best doen om te komen. ☺️

  • Ik zou het zeker leuk vinden om Natasja en jou te ontmoeten.

  • Gezellig man! Veel netwerken voor gasten voor de Goed met Geld Podcast.

Reacties zijn gesloten.