we moeten rennen springen vliegen duiken vallen opstaan en weer doorgaan

De donkere dagen voor de kerst. Foute gedichten voor de Sinterklaas. Het optuigen van de kerstboom. Lichtjes in de winkelstraten. Voorbereidingen voor het Kerstdiner. Verjaardagen, kerstborrels, top 2000, een weekje vrij en lekker even onthaasten.

De donkere dagen voor de kerst. Nieuwe file records op de snelwegen. Extra vroeg je bed uit om op tijd te zijn. Eindejaar stress om de deadlines op het werk te halen. Gezeur met zwarte piet. Leven als mollen. Vertrekken van huis wanneer het nog donker is en pas weer thuis als het al donker is. Oeverloze zeik lijstjes met het beste uit 2017.

De donkere dagen voor de kerst.

Het is de woensdagavond dat ik dit blogje schrijf. FF bijkomen op de bank. Gemengde gevoelens. Ik kijk al uit naar anderhalf week verlof met de kerstdagen. Het hoogseizoen loopt bijna af op mijn werk. Lange dagen en ook het sporten is er de laatste 2 weken bij ingeschoten. Mijn medebloggers krijgen weinig aandacht en reacties van mij. Mijn oprechte excuses daarvoor!

Toch een tevreden gevoel over de afgelopen periode. Veel bereikt op mijn werk. Een goede beoordeling waar de waardering in is uitgesproken voor de inzet. Ondanks het beperkte budget mag ik toch een opleiding gaan volgen op kosten van de werkgever.

Ook privé gaat het niet onaardig. Afgelopen jaar onze toekomstplannen op papier gezet. Eindelijk een blog gestart. Na 10 jaar weer begonnen met sporten. Het afvallen heeft nog niet volledig mijn aandacht. Moet je ook niet in deze maand aan beginnen 😉

Daarnaast heb ik nog voldoende blogideeën voor de komende maanden: Wat meer vertellen over onze hypotheek. Een vergelijkend onderzoek in crowdbutching, in kleine stapjes ontspullen. De mogelijkheden om mijn pensioen te optimaliseren en te vervroegen. De inspiratie lijst met linkjes en onderwerpen uitbreiden op mijn blog. Maaltijden onder brengen in systemen. Er broeit nog genoeg in mijn grijze cellen.

Maar eerst tot de kerst: rennen springen vliegen duiken vallen opstaan en weer doorgaan….

19 gedachten over “we moeten rennen springen vliegen duiken vallen opstaan en weer doorgaan

 1. En dan nu maar lekker genieten van je vrije woensdagavond! Ben benieuwd naar je komende berichten. Ik volg je met plezier.

  Groet Tom

  • Hier ook druk aan het aftellen. Geniet van je vakantie!

 2. Altijd weer druk zo aan het eind van het jaar, als je nog vanalles wil.

  Mijn laatste werkdag is bijna bereikt dus ik ben al heerlijk aan het aftellen tot mijn 3 weken vakantie en daarna start nieuwe baan 🙂

  • Een mooie periode: 3 weken tussen je huidige en je nieuwe baan. De laatste overgang had ik maar 4 dagen. Echt te kort om even te bezinnen en opnieuw te beginnen.

 3. Ik zeg het maar eerlijk: ik herken hier niets meer van 🙂 Je doet me er weer even aan herinneren wat ik dit jaar misloop. Ik heb in de hele maand november 1 dag regen meegemaakt. Verder heb ik vrijwel alleen strakblauwe luchten gezien. Inmiddels gewoon met een graad of 6 erbij, maar wel zonnig. En het wordt hier even na 7.30 uur licht en even na 18.00 uur donker.

  Werkstress? Afwezig. Feestdagenstress? Afwezig.

  Hang in there! En geniet straks lekker van je vakantie! En van de successen die je hebt behaald, want het is inderdaad heel belangrijk om daar ook bij stil te staan.

  • Wij Nederlanders zijn wereldkampioen zeuren over wat er beter kan, maar je hebt helemaal gelijk: Geniet van de behaalde successen en de werkstress is over twee weken al weer voorbij.

 4. inderdaad een drukke periode. En dan nog van moetens omdat we blijkbaar allemaal samen ooit besloten hebben nu dingen te vieren. En er cadeau’s bij te geven, en nog 20 zaken. Terwijl je er misschien geen zin in hebt, of het nu niet goed uitkomt. Maar het is van moetens. Ik haat het! De enige feestdag waar ik me in kan vinden is een ‘verwen jezelf’-dag. Dat is een dag waarop je enkel dingen doet waar jezelf zin in hebt. Op de universiteit zag die er zo uit: champagne drinken, lekkere frietjes eten (frieten gaan heel goed samen met een Taittinger Millesimé), paar artikels voor het studentenblad schrijven, rondhangen met vrienden .. That’s my kind of holiday!

  • Mmmh, klinkt goed.

   Martina moet werken met de kerst. Ik denk dat ik met 4 ‘verwen jezelf’-dagen begin voor de rest van de vakantie wordt ingezet.

 5. We zullen doorgaan! Deadlines all-over-the-place, en voor het nieuwe jaar zijn de budgetten blijkbaar al gemaakt dus aan alle kanten worden er bakken vol werk open getrokken…bizar.

  Ik heb een paar dagen in de kerstvakantie “geblokkeerd”, hopelijk komen we er aan toe maar ik wil de bergzolder eens gaan doorspitten, eens zien wat er nu écht weg kan.

  Staat de kerstboom al Chris? Succes 😀

  • always look on the bright side of life!
   Mooi dat er zoveel werk ligt te wachten 😉

   De kerstboom zetten we zondag op. Zoals Sloth aangeeft niet echt mijn ding, maar een relatie is geven en nemen. Martina vindt het gezellig.

 6. Alleen maar tot de kerst…? Is het niet altijd vliegen, vallen en weer opstaan 😉
  Kerst was voorheen altijd juist de meest rustige periode op werk, en hopelijk nu weer. Vind het heerlijk om tussen kerst en oudjaar op kantoor te zijn met maar een handjevol mensen.

  Overigens zit je naast je werk ook niet stil zo te zien, met alle ‘projecten’ (en zeker ook bloggen) zal het lastig worden even niks te doen 😉

  • Valt wel mee hoor. Ik begin met 4 ‘verwen jezelf’-dagen en daarna wat projecten oppakken. Maar alles is relatief hè? Rustig opstaan, na het ontbijt een project oppakken en na de lunch wordt het al weer tijd voor eventueel een siësta. Een beetje zoals het leven er zou uitzien wanneer we volledig FIRE zouden zijn.

   Jullie zijn waarschijnlijk nog aan het klussen in “appartement twee” met de kerstdagen?

   • Klinkt goed! Valt hier ook wel mee, de grootste klussen zijn uitbesteed gelukkig. We hoeven hooguit een weekendje zelf aan de slag. En het is ook wel lekker om zelf de handen uit de mouwen te steken.

 7. Hier geen drukte. Daar doen wij bij voorkeur niet aan. Geen Sinterklaas gevierd en met Kerst zullen we wel een rondje ouders doen, maar dat plannen we nu ook nog niet. We kijken wel als het zo ver is.
  Jij succes met de laatste sprint van dit jaar. En wat goed van je betaalde opleiding. Dat is veel waard.

 8. Fijne kerstdagen! Gewoon rustig aan doen, niet te veel inplannen en ook momenten voor jezelf pakken. Mijn man moet helaas werken met kerst, maar als voordeel heb ik dan wel het huis voor mezelf en kan ik genieten van de rust.

  • Dank je wel Rinette! ook voor jullie. Martina moet t/m de 2e kerstdag werken, dus eerst 4 dagen ontspannen en daarna nog wat projecten oppakken.

Reacties zijn gesloten.