De 30/30/30/30 challenge week 10 tot 16, de bloesemtocht

Afgelopen zaterdag 13 april heb ik één van de vier 30-ers van de 30/30/30/30 challenge volbracht. Samen met medelogger Niettot71 en Martina hebben we de Rodekruis bloesemtocht in Geldermalsen gewandeld. Veel geoefende wandelaars gebruiken deze wandeltocht door de Betuwe als training voor de Nijmeegse vierdaagse. Voor mij was het een doel om te bewijzen dat ik 30 km op één dag kan wandelen.

Samen met Niettot71 hebben we tijdens het wandelen uren lang over financiën, hypotheken en onze toekomst plannen gepraat. Natuurlijk hebben we ook van de fantastische omgeving genoten. We hadden gekozen voor rustige variant. De “30 km oost route” die ons langs het oude plaatsje Buren leidden. Het plaatsje Buren van de Graaf van Buren, inderdaad onze koning.

Het leuke van deze zaterdag waren de vier jaargetijden op één dag. ’s Ochtends begonnen we met twee graden boven nul en besproeide bloesem om te voorkomen dat de bloesem zou bevriezen. Onderweg hebben we nog even natte sneeuw en regen zien vallen, maar ’s middags finishten we alledrie met verbrande koppen omdat we vergeten waren zonnebrand crème te smeren.

Het uiteindelijke resultaat was 33 km wandelen op die dag. De auto stond nog best ver van de start en finish geparkeerd 🙂

En de afgelopen 6 weken dan?

Ja, ehhh. Dat ging nogal wisselend. In week 11 echt maar een paar kilometer gelopen. De eindpresentatie van mijn inkoop opleiding slokte te veel tijd op. Ook in week 13 kwam ik acht kilometer te kort door een weekendje weg naar Limburg. Met twintig FIRE enthousiastelingen in een mooie omgeving gebivakkeerd. Veel gegeten & gekletst en net te weinig gewandeld. Als compensatiegedrag wel de 508 treden van de trap naast Snowworld in Landgraaf beklommen.

Voor de rest kom ik goed aan mijn wekelijkse kilometers. Aan het eind van de mijn challenge zal ik gemiddeld meer dan 30 kilometer per week hebben gelopen, in plaats van iedere week minimaal 30 kilometer.

En de kilo’s? 

Die kunnen sneller, indien ik nog meer discipline zou hebben. Dan verwacht ik echter niet dat ik het een half jaar zal volhouden. Het afvallen hoeft niet hard te gaan. De verandering van levensstijl is veel belangrijker!

Toch heb ik na 16 weken sinds de start op 2 januari al ruim 11 kg verloren. Mijn gezicht wordt smaller. Acht centimeter buikvet kwijt. Sinds vorige week een maat kleinere broeken. Daarnaast wandelen we nu iedere middag met 8 tot 10 collega’s tijdens de lunch. De resultaten zijn zichtbaar en mijn collega’s heb ik kunnen inspireren meer te bewegen. FIRE en HOT gaan niet alleen over financiën, het is een manier van leven!

10 gedachten over “De 30/30/30/30 challenge week 10 tot 16, de bloesemtocht

 1. Doelen zijn goed. Maar het nadeel van doelen is dat wanneer je ze ‘even’ niet haalt, je de neiging hebt om niet meer te proberen.

  Daarom vind ik het goed van je dat je je richt op een eindresultaat dat niet in kilo’s of kilometers uit te drukken is: een gezondere levensstijl met meer bewegen.

  Goed bezig, PursuitofHOT!

  • De kilo’s en kilometers zijn inderdaad een stok achter de deur, maar ik ga er wel iets makkelijker mee om. Uiteindelijk voel ik mij al stukken fitter en is het “moeten” er al grotendeels af.

 2. Vind het mooi dat het niet te hard hoeft te gaan en je jezelf de kans geeft om iets op te bouwen voor de lange termijn.

  “De verandering van levensstijl is veel belangrijker!”
  Helemaal mee eens. Alles wat je aandacht geeft groeit, maar bij jou dan net andersom… 😉

  • Vooral mijn trots zijn op het behaalde resultaat zonder operaties, blessures of dure voedingspreparaten groeit! 🙂

 3. Lekker bezig hoor!
  Na 84x refreshen zonder resultaat begon ik me al af te vragen of er überhaupt gewandeld werd.
  Maar applaus voor jou! (En Niettot71 en Martina natuurlijk ook).

  • Deze keer is het anders Joost.
   Ik was het proberen zat en de knop is echt om.

  • Dank je wel en jij bent ook goed bezig las ik op je blog.

 4. Wat goed zeg! Gefeliciteerd met je constante voortgang. Wij hebben, niet met jouw doel, afgelopen 5 wkn elk weekend 1 of 2 etappes van de lange afstandswandeling (LAW 2) – het Trekvogelpad gelopen in voorbereiding op onze vakantie waar we veel willen wandelen. Het is heerlijk zo in de natuur. Nog 5 wandeldagen te gaan en dan hebben we deze LAW eindelijk volbracht.

  Het is een mooie levensstijl en allesomvattend … op naar verder !!

  • Klinkt goed Rose! Ik wil dit ook zeker volhouden en de komende vakantie meer wandelen.

Reacties zijn gesloten.