De 30/30/30/30 challenge week 8 & 9, Back in Business

Het is al weer 2 weken geleden dat ik wat van mij heb laten horen. Medebloggers Joost en FireMe dachten al dat ik de stekker uit het hele plan had getrokken. In tegendeel! Ik zit weer goed in mijn vel en heb de draad gewoon weer opgepakt.

Aangepast dieet

Wel heb ik een paar kleine zaken in mijn dieet aangepast: Ik ben minder brood gaan eten. Door de werk stress in de laatste weken van de voorafgaande blogpost at ik buiten ontbijt, avondeten en fruit al weer 3 tot 4 boterhammen en vaak nog 1 of 2 extra broodjes op mijn werk. Duidelijk te veel, want ik viel niet meer af.

Naast mijn ontbijt shake van havermout, noten en vegan eiwitten eet ik nog 3 boterhammen met hummus. Verder heb ik mijn gewone fruit vervangen door een smoothie van 200 gram gemengd (6 tot 7 soorten) roodfruit, aangevuld met 100 ml appelsap. (Anders wordt het wel heel zuur) en 150 ml water. Verder eet ik nog 2 gekookte eieren per dag.  Enkele dagen per week sla ik de ontbijt shake over en neem ik 225 gram magere Griekse yoghurt met 10 gram honing en 30 gram gemengde ongezouten noten.

Het roodfruit, de yoghurt en de eieren heb ik deels overgenomen uit een dieet wat aan diabetes patiënten wordt aangeraden om de schommelingen in hun bloedsuikerspiegel te verlagen. Het werkt dus ook goed voor mij om het hongergevoel te voorkomen.

’s Avonds zijn Martina en ik ondanks onze drukke sociaal levens anders gaan eten. Ja, het kan altijd gezonder, maar dit is een balans tussen snel en gezond. We eten nu gemiddeld 1 tot 2 keer per week vis (tonijn, kabeljauw of zalm) en meer vegetarische en vegan avond maaltijden. De HAK groentezakken zijn een uitkomst (geen affiliate link, geen aandelen) Bijvoorbeeld de Italiaanse groente schotel met pasta en geroosterde pijnboompitten staat binnen 12 minuten op tafel. Ook de Linzen curry schotel met cashewnoten en basmati rijst in iets meer dan een kwartier.

Let op dit zijn slechts enkele voorbeelden. Ik hoef geen goedbedoelde adviezen dat ik gevarieerder moet eten. Komt goed!

Het wandelen

Doordat ik afgelopen 2 weken weer 30 km per week wandelde, gaat mijn conditie vooruit. Wandelde ik eerst nog 4,7 tot 5 km per uur. Nu al uitschieters naar 5,3 tot 5,4 km uur. Ook mijn collega’s tijdens het lunch wandelen begint dit nu op te vallen!  🙂

De voortgang

Eindelijk heb ik weer progressie in het afvallen. Bijna 9 kg en ruim 6 cm van mijn buikomvang sinds ik op 2 januari begon met 105 kg en 120 cm buik omvang.

Ten slotte

Ten slotte een klein overzicht van de resultaten, week 7 dus de wildcard. week 8 en 9 Back in Business. Zometeen op zondagmiddag nog even de laatste acht km wandelen en dan hebben we de 30 km weer voltooid.

Volgende week een blogpost over auto’s. Over twee tot drie weken weer een update van de 30/30/30/30/30/30/30/30/30/30/30/30/30/30/30 challenge.

16 gedachten over “De 30/30/30/30 challenge week 8 & 9, Back in Business

 1. Lekker bezig zeg. Fijn dat er weer progressie geboekt is en nog veel fijner dat het lopen al beter gaat!!

 2. Ik zeg ..Respect!
  Knap van je hoor met je doorzetting- en aanpassingsvermogen.

  • Jullie zijn mijn stok achter de deur Pasja,
   Ik moet alleen zorgen dat mijn blog niet een “kijk mij eens goed bezig zijn” blog begint te worden.

 3. Goed bezig, fijn dat je merkt dat het tempo ook omhoog gaat!

  • Dank u! Ook jij dat je tijdelijk alle lekkere dingen laat staan, terwijl je al zo veel beweegt.

  • Jij komt na jouw griep ook weer aan de bak met trainen.
   Duurt gewoon een paar dagen langer.

 4. Ik was ook al bang dat je gestopt was. Heel blij te lezen dat je opnieuw hebt aangeknoopt bij de goede gewoontes! Brood is inderdaad heel slecht en ik vermijd het bijna volledig.

  Ikzelf was opnieuw goed aan het opbouwen qua zwemmen en toen kwam de griep op bezoek …
  Qua eten (of net niet eten) zat het dan wel snor, veel lichaamsbeweging zat er niet in …

  • Ik geef deze keer niet snel op Sloth.
   Je bent één van de goede voorbeelden voor mij.

   Ik hoop dat jouw werkdruk snel verminderd en de gevolgen van deze nasty griep je opbouw van de lichaamsbeweging niet te veel vertragen.

 5. Jeetje wat goed zeg !!! En ook van dat gezonder eten … daar doen wij parttime aan hahah.

  Als je een makkelijk recept wil. Wat wij wekelijks eten is rauwe of gerookte zalm met kruidenboter of cremefraiche, pijnboonpitten of voor de rauwe zal soya met avocado in een wraptortilla’s met wat veldsla. Heel lekker en vult en gezond en in 5 minuten klaar na een sport activiteit. Ook lekker voor lunch.

Reacties zijn gesloten.