De 30/30/30/30 challenge week 7, de wildcard

Om maar met de deur in huis te vallen: Deze week zet ik de wildcard in. Van de 30 km wandelen, heb ik slechts 12 kilometer afgerond. Ik kan 1000 excuses verzinnen, maar ik heb er slechts twee.

1 Werk stress

De afgelopen twee weken veel werkstress. Ik had in mijn blog in november al aangegeven dat het tijd wordt voor verandering. Vorige week heb ik nog een poging gewaagd om samen met mijn leidinggevende te bespreken of ik kan doorgroeien naar een zwaardere (nieuw gecreëerde) functie met bijbehorende verantwoordelijkheden en salaris. De deur werd zeer resoluut dicht gegooid. Geen interesse vanuit mijn leidinggevende.

Daarnaast ben ik aan het bekijken of het mogelijk is om als freelancer aan de gang te gaan. De mindset is er, maar tot op heden heb ik het idee dat de markt meer op zoek is naar jonge pas afgestuurde HBO’ers die ze als eenheidsworst kunnen kneden dan naar ervaren zij-instromers zonder volledige HBO opleiding, maar met 22 jaar werkervaring en bijbehorend niveau.

De komende maanden zal ik met meer inkoop gerelateerde partijen gaan praten of ik mijzelf kan plaatsen als de juiste niche in de markt. Of zijn er te weinig mogelijkheden met mijn huidige profiel? Indien de mogelijkheden te beperkt zijn om een levensvatbare freelance carrière op te zetten, zal ik vanaf komende zomer naar een andere werkgever op zoek gaan en rustig mijn tijd uit zitten bij mijn huidige werkgever. Die besluitvorming gaf mij veel stress waardoor ik in het begin van de week niet veel heb gewandeld.

Wel heb ik deze week besloten dat het volgen van een volledige HBO opleiding uitgesloten is. Ik ben 45 en de komende vier jaar nog 15 tot 20 uur per week studeren om vervolgens nog slechts 11 jaar te kunnen profiteren van de opleiding tot onze geplande VUT rond de 60 jaar, vind ik een investering die het niet waard is. Ook dat definitieve besluit geeft wat meer rust in mijn hoofd.

2 verkeerde planning

Vrijdagmorgen had ik nog bedacht om ’s middags 20 km te wandelen. Die middag heb ik echter samen met Martina oude meuk van zolder & schuur uitgezocht en naar het afval depot gebracht. Nuttig maar niet gewandeld.

De zaterdag viel ook al af. Een afspraak die ik al maanden had staan. Een leuke maar lange dag van huis zonder wandelen. Dan de zondag maar.  Ehhh, ik moet ook nog wat in huis doen en we hebben nog een verjaardag die ik zeker niet wil afzeggen.

En nu?

Ahhhhh. En nu? Jezelf gek maken en alles voor de 30km challenge opzij schuiven of één keer de wildcard inzetten? Dat laatste heb ik maar gedaan met de wetenschap dat ik de werkstress van afgelopen week een plaatsje kan geven en de planning voor komend weekend een stuk rustiger is dan van dit weekend.

Mijn gewicht blijft al 2 weken op hetzelfde gewicht hangen. Ik ga ervan uit dat ik de komende weken meer zal afvallen. De verandering van gezonder eten en vrijwel niet snoepen zet ik al bijna zeven weken door. Dat begint gelukkig in een gewoonte te veranderen.

21 gedachten over “De 30/30/30/30 challenge week 7, de wildcard

 1. Feitelijk schiet je jezelf dubbel in de voet. Je hoofddoel gemist, maar wandelen helpt ook je creativiteit en bij het verwerken van teleurstellingen/stress. Je kunt prima nadrnken tijdens het wandelen. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze TED-talk: https://www.ted.com/talks/marily_oppezzo_want_to_be_more_creative_go_for_a_walk/up-next

  Ik kan niet in de agenda en prioriteiten kijken, maar hanteer zelf zoveel mogelijk de stelling dat sport heilig is en drukte op het werk nooit ten koste van sport mag gaan. Als ik het zo lees hebben veel zaken een hogere prioriteit. Als dat inderdaad zo is wordt het een lastig verhaal. Kun je het wandelen niet af en toe combineren met andere dingen, zoals bijvoorbeeld een afspraak met vrienden? Misschien vinden zij het ook een goed idee! En misschien zelfs een stap verder: zoek iemand waarmee je wandelt, dan zeg je het oohttps://www.ted.com/talks/marily_oppezzo_want_to_be_more_creative_go_for_a_walk/up-nextk minder snel af.

  Het kan zijn dat mijn manier van uitdrukken wat lomp is, maar het is goed bedoeld!

  • Je verhaal klopt als wandelen al een gewoonte was geworden of als je wandelen ontzettend leuk vindt maar niet als het je energie kost om eraan te beginnen en je de gewoonte nog aan het ontwikkelen bent.

   Als ik je verhaal zo lees Chris had je genoeg aan je hoofd. Erg begrijpelijk dat wandelen geen prioriteit heeft. Gewoon volgende week lekker oppakken. Het weer heb je in ieder geval mee 😉

 2. Persoonlijk denk ik daar anders over werk stress/toekomst stress kan veel energie kosten.

  Ik zou persoonlijk eerst in “reine” komen met mijzelf en de beslissing/tegenslagen en dan er daarna volop terug voor gaan.

  Chris is de meest doelbewuste persoon die ik al ben tegen gekomen, en ik geloof er in dat hij zijn doelen gaat behalen.

  Chris bij deze wens ik je succes bij welke keuze je ook gaat maken over je toekomst.

  • Dank je wel Emilie,

   Ik heb inderdaad en aantal zaken voor mijzelf inzichtelijk moeten krijgen, soms tijdens het wandelen en deze week ook gewoon thuis.

 3. Goed om jezelf niet te gaan straffen of onmogelijke doelen te stellen. Komende week gewoon weer fris ervoor gaan. Uit je blogs over deze challenge spreekt veel doorzettingsvermogen, heel leuk om te volgen. Succes met je werk en wandelze weer volgende week!

 4. Ja soms heb je zo’n week. Dan gaat iets dat eigenlijk leuk en ont sspannend is als “moeten” voelen. Ik herken het gevoel…!

  En wat betreft dat gewicht: je hebt in korte tijd al heel wat bereikt he? Dan is een weekje “flatline” niet zo erg….

 5. Maar Chris, kun je ’s nachts niet wandelen? Nee geintje hoor, ik vind het al heel knap dat je je dit doel hebt gesteld en er zoveel moeite voor doet. Je hebt het doel voor ogen, komt goed!

  • Ik denk het ook. Met jou als goede voorbeeld wat het met je gezondheid doet.

 6. Herkenbaar dat je door werkstress eigenlijk je meeste belangrijke medicijn dan aan de kant schuift, in dit geval wandelen wat juist de compensator moet zijn. Geeft wel aan dat werk te veel is. Een keer skippen is niet erg. Gelukkig heb je een plan voor anders en ga je door. Soms moet je door die fases heen, maar de weg heb je al ingeslagen.

  • Absoluut Rose! Ook vandaag ondanks de zeer drukke dag en 13 uur van huis toch ruim een half uur gewandeld.

 7. Ik zit nu in maand 4 van een insane workload en inderdaad de repercussies op mijn gezonder leven/meer sporten beginnen vrij desastreus te worden …

  • Jeetje Sloth, heftige shit!
   Blijf je goed op jezelf letten?

   Jij bent juist één van mijn grote voorbeelden voor een gezondere levensstijl.

   • Wel ik zat net opnieuw in een opwaartse trend (of eerder neerwaarts als we nar gewicht kijken ..) toen ik ziek viel. De griep is een venijnig beestje dit jaar … Net uitgeziekt dus deze week wordt de week van de waarheid? knoop ik opnieuw aan bij de goede trend of verval ik in mijn slechte gewoontes ..

  • Ja gezellig! Kan ik hem iedere ochtend bij je brengen voor de uitlaatservice? 😉

 8. Hey Chris, iets met stok achter de deur. Een week een wild card mag. Maar die week is lang en breed voorbij.
  (en eigenlijk hoop ik dat je wild card veroorzakers een beetje tot rust zijn gekomen).

Reacties zijn gesloten.