De 30/30/30/30 challenge week 6, opbouwen en volhouden

Opbouwen

Vorige week vrijdag één februari postte ik mijn laatste blogpost. De stand van week vijf stond op vrijdag nog op veertien en een half gelopen kilometers die week. In de laatste twee dagen moest ik nog ruim vijftien kilometer lopen om aan de dertig te komen. De zaterdag was een gure dag, waarmee ik deze resterende afstand volledig op de koude, maar zonnige, zondagmiddag liep.

Man, dat was aanpoten!

Stijf en stram lag ik als een oude man zondagavond op de bank te vegeteren. Ook op de opvolgende maandag nog wat spierpijn in de benen.

Confronterend die slechte conditie!

Als ik dertien april dertig kilometer achter elkaar wil lopen, moet ik toch echt beginnen met het opbouwen van de afstanden en minder met elke dag kleine stukjes lopen.

Het weer en de drukte op het werk & opleiding hielpen mij in week zes op weg. Op zaterdagmorgen stond de teller op ruim twaalf gelopen kilometers. De weersvoorspelling voor zondag: regen, veel regen en nog meer regen. Het besluit was snel gemaakt. Wandelschoenen aan en de stormachtige polder in. Code geel is voor mietjes! Na twaalf kilometer een korte stop thuis voor mager belegde boterhammen & vette watten om de blaren te voorkomen en door!

Het voelde goed en uiteindelijk kwam ik na het tweede rondje en ruim twintig kilometer verder pas weer thuis . Challenge gehaald en de gelopen afstanden die snel genoeg oplopen.

Volhouden

Het volhouden van gezonder eten gaat mij tot op heden goed af. Toch merk ik dat de snelheid van afvallen begint af te vlakken na ruim vijf weken. Tanden op elkaar en doorzetten. Ik denk er over om in de komende weken al met de eerste krachttraining te gaan starten.

Wordt vervolgd.

14 gedachten over “De 30/30/30/30 challenge week 6, opbouwen en volhouden

 1. 6,6 kilo eraf in 6 weken…… wauw!

  Als je zo doorgaat weeg je aan het einde van het jaar minder dan 50 kilo…

  • Ehh, minder dan 50 kg? Damn, dan mag ik niet meer naar buiten met code geel.

 2. Het weer werkt niet mee maar toch houd je het vol. Respect!

  • Dank je wel Ruth,

   De weer apps op mijn telefoon, KNMI en Buienradar worden zeer intensief geraadpleegd. Daar kan ik echt berekenend in zijn.

 3. Knap Chris, goed dat je je niet laat weerhouden door het slechte weer. Nu heb je jezelf de goede gewoontes aangewend, die periode is nu voorbij. Keep up the good work!!

  • Ik weet nog niet of het helemaal een gewoonte is, maar ik begin er wel steeds meer aan te wennen.

 4. Chris

  Amai, zeer bewonderenswaardig. Je bent goed op weg! Die 30 km wandelen op 13 april, is dat op je eigen of in een wandel evenement?

  • Hoi Emilie,

   Een wandel evenement georganiseerd door het Nederlandse Rode Kruis in de Betuwe. Het gebied in midden/oost Nederland tussen de grote rivieren waar veel fruitbomen groeien. Vandaar ook de naam Bloesemtocht, verwijzend naar alle fruitbloesem. Dit evenement wordt door wandelaars vaak gebruikt als voorbereiding van de 4daagse in Nijmegen. Die 4 daagse start iedere 3e dinsdag van juli en is het grootste wandelevenement te wereld.

   Zelf heb ik deze Bloesemtocht in 2016 (15 kilometer) en 2017 (25 kilometer) gelopen als voorbereiding voor de wandelingen in de vakanties eind mei van die twee jaren. Vorig jaar helaas niet gelopen door een oude meniscus blessure.

Reacties zijn gesloten.