De 30/30/30/30 challenge week 5, blues en bloesem

Everyday, everyday I have the blues
Ooooh, everyday, everyday I have the blues

When you see me worryin’ baby
Because it’s you I hate to lose

Blues
Deze week had ik de wandelblues. Ik kon mij er niet toe zetten om te wandelen. Maandag en dinsdag slechts een half uur per dag in de lunchpauzes. Waarom deze blues?  Vooral het weer en het daglicht speelde hier een grote rol. Blue Monday was voor mij een week later dan voor de rest van de wereld. Na het eten in het donker wandelen. De ene dag sneeuw, de andere weer regen. Niet mijn favorietes keuzes.

Vrijdagmiddag heb ik een aantal kilometers ingehaald. Helaas wel de eerste blaar gelopen voor dit jaar. Zondag maar goed inpakken en nog een flink aantal kilometers lopen om deze week toch in de buurt van de 30 kilometer te komen.

Bloesem
Eén van de 30 in de 30/30/30/30 challenge is het wandelen van de Rode Kruis Bloesemtocht in Geldermalsen. Dit jaar op zaterdag 13 april. Martina heeft ons deze week ingeschreven voor de 30 kilometer oost route. Voor haar slechts een trainingsdag op weg naar de 4-daagse van Nijmegen. Voor mij nog even een paar maanden goed doortrainen. Uiteraard zijn er ook andere routes mogelijk. In 2017 liep ik de 25 km west en in 2016 de 15 km west route.

Ook leuk dat Niet tot 71 zich heeft ingeschreven voor dezelfde route. Daarnaast overwegen Genoegzaam, FireMe en Daphne ook mee te lopen. Gezellig hoor!

Januari
Verder heb ik de januari maand mooi afgesloten. Ruim honderdtien kilometer gewandeld en in totaal zes kilogram afgevallen. Op naar week zes en de zeven kilogram!

Ten slotte
De lyrics waar deze blog mee begon: BB King, Everyday I have the blues is puur (jeugd) sentiment. Dit nummer werd gedurende 10 jaar in mijn favoriete stamkroeg gedraaid als aankondiging van de laatste ronde, totdat de eigenaren (en in die tijd goede vrienden van mij) besloten een andere uitdaging te zoeken. Geen tijd waarin ik financieel bewust was, maar mij wel heeft gevormd tot de persoon die ik nu ben.  🙂

18 gedachten over “De 30/30/30/30 challenge week 5, blues en bloesem

 1. Chris, 6kg! Fantastisch werk man, moet je eens kijken wat een mooie resultaten na slechts 1 maand! Die blues krijg je vanzelf last van met dat koude weer, keep strong, we kunnen dit! 🙂

 2. Haha, in jouw stamkroeg hadden ze meer smaak dan in de mijne… Daar draaiden ze altijd ‘De hoogste tijd’ van André Hazes…

  Maar 6 kilo, well done!

 3. Ha..BB king heb ik nog zien spelen in Groningen., heeel lang geleden.
  Top bezig hoor, al 6 kg. Af en toe even wat minder wandelen is niet erg toch.?Kan je lichaan herstellen in die tijd.

  • Je hebt denk ik wel gelijk. Uiteindelijk gat het om het afvallen en de gewoonte om meer te bewegen en gezonder te eten.

 4. 6 kg. in een paar weken … schouderklop! Dan mag je best een keertje een blues-song in je hoofd hebben.
  Zondag gewoon heel hard zingen tijdens het wandelen :).

  • Ehhh, dat doe ik de buurt niet aan. Maar zachtjes neuriën kan natuurlijk wel.

 5. Zou die blues ook gekomen kunnen zijn door je Montignac dieet on steroids dieet? Gewoon weer terug op kikkererwten en bloemkoolroosjes en voor je het weet huppel je weer rondjes 🙂
  Leuk dat jullie je hebben ingeschreven. Is er ook een Via Appela? Dan komen we jullie in-juichen .

 6. Echt heel goed bezig Chris, 6kg is niet mis! Ik weet dat je nog verder wil, maar geniet van de tussenstappen!

  In zekere zin is aan je gezondheid werken vergelijkbaar met aan je financiële toekomst werken. Kleine stapjes en consequent zijn doen het hem.

  Ga zo door!

  • Dank je wel. En vooral het einddoel goed voor ogen houden.

  • Jazeker, ik durf zelfs al voorbij de 15 kg te gaan denken 😉

 7. Ook ik had me voorgenomen meer naar buiten te gaan temeer omdat het hardlopen niet echt meer vlot vanwege blessures. Maar het weer werkt niet mee en het feit dat ik mijn dikke jas in België heb laten hangen. Heb dan maar een crosstrainer gekocht die ik vanmiddag in elkaar mag schroeven 😉 Toch een beetje ter compensatie.

  • Ja, ik las het gisteren in je blogpost. Stoer dat je toch gaat trainen ondanks het blessureleed!

Reacties zijn gesloten.