De 30/30/30/30 challenge week drie, de verleiding

[zwoele stem] Hi Chris,

Stoere knappe vent. Wat leuk dat je er ook bent!

Wil je een stukje van mijn bruin gebakken filetjes of liever een hapje uit mijn sappige pootjes?ย 

Neen joh? Valt best mee. Je kan het hebben. Neem je toch geen toetje? OK, misschien dan een heel klein toetje?ย 

Met heeeeeul veel slagroom!!!!

 

Deze interne tweestrijd vindt tientallen keren per dag plaats in de grijze massa tussen mijn oren. Verstand versus impuls. Dopamine junkie versus beter weten. Niet in de spiegel kijken en lekker door snoepen. Ik ben al even sterk geweest.

Dit is de derde week dat ik mijn leven heb omgegooid. Streven naar afvallen en een betere gezondheid, maar de verleidingen liggen op de loer. De chocolade bonbons op mijn werk waar ik dagelijks langs loop. Het bedrijfsrestaurant met zo’n lekker broodje bal. Of de schaal met bittergarnituur wordt doorgegeven op dat feestje. En een extra plakje oude kaas maakt het broodje toch iets lekkerder!

Toch lukt het mij om mezelf in de laatste weken beter te beheersen. Ik ben mij beter bewust van de impulsen en kan er harder tegen vechten. Het blijft een eeuwig durende interne strijd en ik zal zeker af en toe in de verleiding komen.

Het verschil met de vorige keren dat ik probeerde af te vallen, is het bewust focussen op de resultaten die ik voor ogen heb. Als ik het echt moeilijk heb, snel naar een spiegel lopen of een selfie van mijn onderkinnen. Zo weer even met beide benen op de grond. Voor dit moment……


In week drie gaat mijn 30/30/30/30 challenge prima door. Ik kom aan de juiste kilometers wandelen en iedere ochtend de weegschaal pakken is een manier om mijzelf te motiveren. De weegschaal liegt niet. Net zoals de spiegel waar ik mij voor weeg. Op naar week 4!

18 gedachten over “De 30/30/30/30 challenge week drie, de verleiding

 1. Je gaat goed. 1KG per week is doorgaans wel normaal volgens mij. Je zit er iets onder. lekker bezig. En ja, die tweestrijd zal je blijven houden vrees ik. Ook nadat je op je streefgewicht aangekomen bent.

  Succes nog in elk geval.

  • Ja, ik vrees een leven lang tweestrijd. Ik ben veel te veel een lekkerbek.

 2. Wow Chris wat ga je hard! Goed bezig, hopelijk wordt dit โ€œhet nieuwe normaalโ€ en weet je die verleidingen steeds meer om te zetten naar ruis, succes!

  • Ik hoop het, maar vrees dat de verleidingen altijd aanwezig zullen blijven.

 3. Toch al 4 kilo in 2,5/3 weken. Knap hoor! Bijna onder de 100 kilo!

  • Dank je wel. Voor het einde van de maand onder de 100 is mijn streven!

 4. Super goed bezig (en ontzettend leuk en herkenbaar geschreven)! Vooral de verleiding zo veel mogelijk vermijden, zodat je er ook zo min mogelijk tegen hoeft te vechten. Succes!

 5. Top zeg!. Heel mooi resultaat in zo’n korte periode.
  Voel je je ook al fitter?

  • Zeker wel! Vooral tijdens het lopen minder snel vermoeid. De rest van de dagen nog wel pittig, weinig daglicht, studie etc.

 6. Ga zo door Chris! De 100 is al in zicht en daarna meteen door naar de volgende mijlpaal!

 7. Lekker bezig Chris met al zoโ€™n resultaat. Dit moet toch al veel moraal geven.

  Ik volg jou ook graag met je missie en uitdaging !

  • De voorraad opmaken was een gemakkelijker challenge geweest ๐Ÿ˜‰

Reacties zijn gesloten.