De dertig dertig dertig dertig challenge week één en twee.

Volgens mij begin ik weer een beetje door te slaan in numerologie waar een aantal mede bloggers spontaan jeuk van zouden krijgen, door 4 x 30 in de blog titel te gebruiken. Dan zal ik ook maar moeten uitleggen waarom:

 1. Ik ben met mijzelf de challenge aan gegaan om minimaal 30 km per week te lopen.
 2. Op 13 april wil ik de Bloesemtocht lopen met de afstand van 30 km
 3. Eén juli is de streefdatum om minimaal 15 kg te zijn afgevallen, ofwel 30 pond, in pounds zelfs 33 🙂
 4. Indien ik deze 15 kg afval, zakt mijn BMI onder de 30.

Na de uitleg, de eerste resultaten.

In de eerste week heb ik 22,7 km gewandeld verdeeld over 5 dagen. Wanneer ik deze extrapoleer naar 7 dagen kom ik op 31,7 km. Dat is niet valsspelen, maar voor mijzelf wat afspraken vastleggen. Mijn weken reken ik van maandagmorgen naar zondagavond. De challenge heb ik pas op woensdagmorgen bedacht. Vandaar de eerste week van 5 dagen.

Week 2 is een lastige week. Dinsdag speelde een oude sportblessure, de meniscus van mijn rechterknie weer op. Woensdag heel voorzichtig gaan lopen onder het motto, wel bewegen, niet belasten. Dat ging gelukkig goed.

Donderdag druk met updaten van mijn CV en referenties. Daardoor alleen tijdens de lunch kunnen wandelen. Mijn afspraak met een detacheringsbureau op vrijdagmiddag werd op het laatst een week uitgesteld. Mooi tijd om voor het eten nog een uurtje te wandelen.

Straks nog even wandelen naar de kapper en morgenochtend tussen ontbijt en boodschappen. De spieren worden soepeler en het voelt makkelijker om weer te gaan wandelen.

Op naar week drie!

22 gedachten over “De dertig dertig dertig dertig challenge week één en twee.

 1. Goed bezig daar. Fijn dat je door je blessure ‘heen hebt kunnen lopen’. Heb je al een mooie beloning voor jezelf in gedachten als je je doel hebt bereik? Zet ‘m op!

  • Nieuwe kleding? of heeeeul veeeul spare ribs 🙂 Nee, de motivatie is mijn gezondheid.

  • Dat is nog geen 30 x 30 ounces, maar meer dan 30 x 30 x 30 grain!

  • En het ergste is dat het een extra tab in het kasboek is geworden.

  • Ik ben nog niet zo nerd als Geldnerd, maar bijhouden en visualiseren werkt motiverend! 😉

   • Dit weekend nog 1 rondje en dan heb ik de target weer gehaald ja, ook de fietskilometers zijn gemaakt en het kerstgewicht is er alweer bijna af. Ik heb er ook een werkblad voor opgenomen in mijn sheet, maar de stats hou ik vooral bij met Endomondo op de telefoon.

 2. Heel goed bezig Chris, ga zo door! Enne, ik vind het niet erg om af en toe fitness gerelateerde zaken te zien hier op je blog. Zit daar zelf ook wel eens over na te denken 🙂

 3. Good busy good busy! Bijhouden in sheet werkt heel stimulerend, zo deed ik dat 5 jaar geleden met mijn fitness thuis. Nu fitness ik met eGym en een app en dat werkt ook heel motiverend.

  Succes en op naar de realisatie.

  • Vlakt wel af de laatste dagen, maar ik denk zeker dat meer dan 15 kg haalbaar is 🙂

Reacties zijn gesloten.