De vakantieplannen

Nee, niet de planning voor de volgende vakantie. Die ligt al min of meer vast: De volgende vakantie keren we terug naar een klein Grieks eiland. Ik bedoel de plannen die wij in de vakantie maken.

Martina en ik zijn net een paar dagen terug uit het toch wat druilerig Drenthe, en daar hebben we tussen de familiebezoeken en het ontspannen door ook weer wat plannen gemaakt voor de komende tijd.

We laten ons gedurende het jaar inspireren door alle blogs die we lezen en hebben in de vakantie rust om deze concreet vorm te geven. Martina zet in op meer bewegen, consuminderen en zaken zelf maken en ben ik vooral aan het nadenken over gezonde & snelle maaltijden en financiële stappen die ik wil gaan volgen. Zelf maak ik de aantekeningen op mijn stukje fruit en Martina meer old school op een college blok.

Waarom doen we dit eigenlijk tijdens onze vakantie? Omdat we in deze periode het meest ontspannen zijn en wat uitgebreider discussiëren en afwegen wat we wel, of niet willen.

Maken jullie ook een soort planning voor de komende periode met zaken waar je meer aandacht aan wil besteden?

14 gedachten over “De vakantieplannen

 1. Nou wij hangen van dat soort plannen aan elkaar 😉
  Ik net zo old school als Martina uiteraard. Kom maar door met die snelle gezonde recepten hoor. Blijft echt mijn struikelblok als niet echt keukenprinses. En de pasta tonijn hangt ons na 17 jaar zeker de keel uit haha.

 2. Ik plan me helemaal loco! 😉 Leve de weekplanner van Stephen Covey! Kwadrant 2 😉

  Qua snelle maaltijd scheelt het enorm in de kosten en tijd om vooruit te koken. Als je staat te koken kan je in dezelfde tijd nóg een recept in elkaar draaien en als je van beide 2x de hoeveelheid maakt heb je 4 avonden gezond, lekker en goedkoop gegeten terwijl je maar 1x gekookt hebt!

  • Dubbel koken doen we wel vaker. Op zaterdag een dubbele maaltijd voor de maandag en op zondag idem voor de dinsdag. Dan hoef je nog maar voor 3 avonden wat lekkers te verzinnen.

  • Tipjes van de sluier:

   Martina gaat een kleiner deel met OV en meer zelf fietsen. Geïnspireerd door Gerlinde ook zelf zeep en toiletartikelen maken. Ik ben met een soort wok maaltijd systeem bezig, wat ik ook al 10 jaar geleden gebruikte, maar verder wil uitwerken.

   Het financiële deel volgt vrijdag in de volgende blog.

 3. Wij doen dit ook. Inderdaad vooral in de vakanties (en soms ook weekenden), dan barsten we ineens van de plannen en ideeën. Ik ben zelf dan ook zo erg dat ik allerlei scenario’s door ga rekenen, daar word ik blij van. Behalve als ze negatiever uitvallen dan ik verwacht had, dan ben ik wel lichtelijk chagrijnig haha.

  • Doorrekenen doe ik vaak “op de achterkant van een bierviltje” of gewoon lekker klooien in Excel. Onze ambitieuze HOT planning van 26/9 is zo’n voorbeeld. De planning staat min of meer, maar de details moeten nog verder uitgerekend en bijgeschaafd worden.

 4. Hoewel ik ergens heel erg houd van lijstje, ben ik verschrikkelijk in het opvolgen ervan. Idem met planningen. Ik probeer zoveel mogelijk direct door te voeren, zonder plan, en dan maar kijken waar we op uit komen. Bijsturen kan altijd nog.

  Wel is een vakantie inderdaad heerlijk om even te relativeren en te kijken of je nog op de juiste koers ligt 🙂 Lijkt erop dat jullie een goede focus te pakken hebben!

  • Ik hoop het. Plannen en doen zijn 2 verschillende zaken. In grote lijnen voeren we de laatste 2 jaar wel vrijwel alle plannen uit.

 5. Wij plannen en fantaseren ook flink wat af. En vakantie met rust is dan een heel fijn moment.
  Vooral fantaseren over waar we zouden willen gaan wonen zodra we stekker uit ons werkzame bestaan trekken. Financieel zitten we verder op autopilot, we stashen vrolijk door.

  • Ik ben eigenlijk wel heel nieuwsgierig hoe jullie volgende huis eruit zou moeten zien en waar jullie zouden willen wonen. Ga je daar binnenkort ook een blog aan wijden?

 6. Het plannen gaat bij mij ook het beste als ik even rust om me heen heb. De afgelopen dagen heb ik me voor genomen om beter op mijn eten te gaan letten door minder koolhydraten te eten en meer zelf te koken in plaats van bestellen of uit eten te gaan. Op financieel gebied wil ik graag mijn buffer op pijl krijgen en sparen voor mijn pensioen.

  • Klinkt ook als mooie plannen, hoewel zelf koken wel tijdrovend is. Heb je al een soort schema gemaakt voor je financiën?

Reacties zijn gesloten.