Kosten reductie versus gemakzucht

Afgelopen week viel hij weer op de mat. De jaarlijkse brief van onze telecom provider met de prijs indexatie van ons internet abonnement. €3,50 per maand omhoog. Het grootste deel van de consumenten zou zijn schouders ophalen en de indexatie voor waar aannemen. Lekker eigenwijs als ik ben, hing ik dinsdagochtend bij mijn provider aan de lijn. Uiteraard nadat ik eerst op internet naar de verschillende abonnementsvormen had gekeken.

“Klanten service met Timo, waarmee kan ik u van dienst zijn? Goedemorgen Timo met Chris, ik heb een brief voor de jaarlijkse verhoging gekregen, maar wil graag korting in plaats van verhoging. Kan je mijn abonnement downgraden en vastzetten voor de komende 12 maanden, zodat ik extra vaste klanten korting kan krijgen?” Met de prijsverhoging die mijn provider biedt, zet hij ook een snelheidsverhoging in. Daarnaast heeft hij heel sneaky een goedkoper abonnement met lagere prijs gecreëerd. Natuurlijk niet in de brief vermeld, maar even doorklikken op de website helpt daarin wel.

“Sorry mijnheer, dat kan ik helaas niet. Ik zal u moeten doorverbinden met de afdeling opzeggingen. Zij zijn daar wel toe geautoriseerd. U wordt wel even opnieuw in de wacht gezet” Geen probleem, ik speel het spelletje al een paar jaar. Dik 20 minuten laten ze mij deze keer hangen. Headset op de mobiel geklikt, zit ik mijn werk emails weg te werken.

“Afdeling opzeggingen met Jeroen, waarmee kan ik u van dienst zijn?” Daar gaan we weer….. “Goedemorgen Jeroen met Chris, ik heb een brief voor de jaarlijkse verhoging gekregen, maar wil graag korting in plaats van verhoging. Kan je mijn abonnement downgraden naar het op internet aangeboden instap abonnement en deze tevens vastzetten voor de komende 12 maanden, zodat ik extra vaste klanten korting kan krijgen?” Jeroen had vaker met dit bijltje gehakt.

“Geen probleem mijnheer. Door het downgraden van uw abonnement naar 50mbit up en downstream in plaats van 100mbit krijgt u 5 euro korting per maand ten opzichte van u huidige abonnement. Voor het vastzetten van uw abonnement voor 12 maanden nog een keer 10 euro korting per maand. U dient zelf u abonnement in de gaten te houden, we halen de korting er na 12 maanden zonder bericht er weer af”

180 euro kosten reductie komend jaar. Gewoon je niet laten ontmoedigen door een wachtrij van 20 minuten.

“Dank je wel Jeroen. Tot volgend jaar.”

6 gedachten over “Kosten reductie versus gemakzucht

    • Waarom wel shoppen voor energie en zorgverzekering, maar niet voor internet 😉

    • Het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen.

  1. Ik kreeg een verhoging van 2,50 euro. Vorig jaar van 2 euro. Probleem is alleen dat ik nog steeds goedkoper uit ben dan als ik nu opnieuw klant word. Dan betaal ik een euro meer voor hetzelfde pakket. Ook overstappen is niet echt de moeite waard. Scheelt maximaal een paar euro per maand en is een hoop gedoe.

    • Ze gaan er juist vanuit dat je niet durft over te stappen omdat het meer werk is dan energie of zorgverzekering. Installeren nieuwe modem/router etc.

      Het helpt om de afdeling opzeggingen te bellen en om korting te vragen voor 12 maanden verlengen van je abonnement. Ik heb al verhalen gehoord van een grote kabelaar waar er soort draaiboek klaar ligt. Als je opzegt kan er ineens wel korting worden gegeven. Dat kan je ook als argument gebruiken: Waarom wel korting voor nieuwe klanten, maar niet om jou als klant te behouden? Er kan meer dan je denkt, want ze hebben omzet en verkoop targets.

Reacties zijn gesloten.