Motivatie

Zo, daar ben ik eindelijk weer na wederom zes weken afwezigheid. Ik heb zelfs een paar weken overwogen om helemaal te stoppen met bloggen.

Ik miste de motivatie om te bloggen. De belangrijkste oorzaak is dat ik inhoudelijk weinig heb te melden. De financiën lopen goed en door het annuleren van de aankoop van het vakantiehuis in Drenthe heb ik daar verder weinig over te melden.

Ook heb ik al meerdere blogposts over gezonder leven en ontspullen van ons huishouden geschreven, en vooral daar zit het probleem. Ik ben precies 1 kg zwaarder dan een jaar geleden en heb al 5 maanden niet getraind. Naast de verkoop van ongeveer 600 boeken in juli is er ook niets meer op Marktplaats verkocht. Waarom zou ik dan schrijven over zaken die ik toch niet uitvoer of afmaak?

Het kan dus twee kanten op. Ik stop met bloggen en word een 200 kg zware hoarder, of ga mij nu echt eens bezig houden met mijn gezondheid. Ik kies voor het laatste. Woensdagmorgen op de schaal was ik 105 kg. Precies 3 kg aangekomen in de laatste 2 weken en een kg zwaarder dan vorig jaar in deze periode. Toen hielp een buikgriep mij om snel 2 kg af te vallen. nu zal ik zelf aan de gang moeten.

Ik kan nu een mooi blog schrijven en vervolgens weer vanavond met een zak nootjes op de bank gaan vegeteren, maar begrijp dat ik navolging van Financial Freedom Sloth en FireMe echt moet gaan veranderen. Ik wil een paar zaken essentieel veranderen om toch tot de juiste resultaten te komen. 
 

Daarom heb ik voor mijzelf 3 challenges bedacht:

 1. Ik wil iedere week minimaal 30 km wandelen verdeeld over de week.
 2. Ik wil zaterdag 13 april 30 km aan één stuk lopen tijdens de bloesemtocht in Geldermalsen.
 3. Ik wil op 1 juli 2019 minimaal 15 kg zijn afgevallen.

Iedere week wil ik mijn voortgang in een blogpost publiceren:

Doordat ik iedere week de voortgang deel, heb ik een flinke stok achter de deur. Leugens durf ik niet te publiceren, die komen later toch uit. Indien ik een week geen blogpost met een update plaats, lig ik met griep op bed of heb ik die week niets uitgevoerd. 

En nu?

Veranderd mijn blog nu in een “kijk mij eens goed bezig zijn, ik heb weer zoveel gepresteerd blog” Ik hoop het niet. Een van de redenen waarom ik buiten Slack vrijwel niet op social media te vinden ben, is dat ik geen interesse heb in “kijk mij eens goed bezig zijn, ik heb weer zoveel gepresteerd verhalen”, maar in de echte motivatie en zaken die mijn mede FIRE bloggers en aanhangers bezighouden. 

Het kan dus dat je afhaakt ik mijn strijd naar een gezonder leven. Geen probleem. Misschien wordt dit wel een heel saai en zweverig gezondheidsblog in de komende tijd.

The Pursuit of Heb je hem weer met gezemer Over zijn Trainen en afvallen. 

41 gedachten over “Motivatie

  • Nog niet gewogen, maar gisteren de eerste 4km gewandeld en morgen staat er 7 op het programma. Ga jij er ook over publiceren? 🙂

 1. Goed bezig, Chris. Geen slap voornemen noemen, maar concrete doelen stellen. En dat doe je. Komt helemaal goed. En ik vind het leuk dat je blijft bloggen 😉

 2. Sommige bloggers vertellen alleen wat goed gaat. Fijn dat jij zo eerlijk bent om een realistisch beeld te geven.

  Ik wens je heel veel succes met deze nieuwe uitdagingen en ik ga het zeker volgen!

  Ennuh… zonder een goede gezondheid heb je natuurlijk feen f*ck aan dat toekomstige mooie inkomen dat je aan het opbouwen bent. Dus daarover bloggen hoort voor mij zéker wel bij The Pursuit Of Hot.

  • Daarom lees ik ook graag jouw blog (ook al reageer ik niet vaak) Het is niet altijd koek en ei. We zijn nu eenmaal niet het perfecte Instagram plaatje.

 3. Goed begin van het nieuwe jaar Chris! Heel knap dat je dit zo open en eerlijk deelt.
  Ben blij dat je niet stopt met je blog, ik geniet er altijd erg van.

 4. Wauw, prachtig Chris. Fijn dat je weer ‘in ons midden’ bent. Ik zal je zeker blijven volgen. Sterker nog, ik weet niet precies wanneer die bloesemtocht is, maar ik zou hem altijd al graag een keer willen lopen. Samen dan maar doen?

 5. Pittig om bij jezelf te zien dat je het niet helemaal hebt gehaald wat je zou willen. Maar wel veel beter dan de velen die het niet halen en ook niet zien. Super dapper dat je dit hier ‘even’ publiceert.

  Jij kan, en gaat, er dus gewoon wel wat aan doen. En dat alles goed gaat op gebied van financiën, is dat niet juist een reden om wel te bloggen? Een positief bericht is ook heel welkom hoor 🙂

  Ik kan de NS wandelingen erg aanraden. Leuke originele en makkelijk bereikbare routes, op plekken waar je elders niet zou komen. Ook helpt het om vooraf een route te hebben, van zeg 15km. Want dan ga je die natuurlijk gewoon afmaken.

  Als je specifieke wandeltips zoekt dan roep je maar, ik heb er heel veel al gelopen.

 6. Goed dat je de draad weer oppakt, en ook zo herkenbaar. Bij mij zitten er ook meer kilos’s aan dan een jaar geleden. Ook ik zit eraan te denken om een blogpost per week te gaan plaatsen.

 7. blogs schrijven en afvallen hebben veel met elkaar gemeen: het vereist een heel lange adem, en anders wordt het jojogedrag.
  Daarom adviseer ik in beide gevallen: leg de lat op een gemakkelijk haalbare hoogte.
  Bedenk je dat 30 km wandelen ongeveer 6 uur per week kost, dus bijna een uur per dag!!
  Maar als je echt denkt dat deze lat haalbaar is, kies dan een vast moment op de dag, bijvoorbeeld van 20-21u.
  Veel succes, ik ben benieuwd naar het verloop!

  • Dank je wel voor de tips. Ik denk dat 30km wel haalbaar is. Inderdaad ongeveer 6 uur lopen. Bij redelijk weer loop ik ook af en toe tijdens de lunch. Zijn toch weer 2 tot 2,5 km per keer.

 8. Mooi Chris, goede nieuwe doelen geeft nieuwe blogvoer en het is een logische fase met bloggen waar je in bent. Dat heb ik ook gehad en zit er ook een beetje in. In het begin is alles nieuw en heb je genoeg stof, daarna zit alles op de rails naar je doel en ja dan valt er weinig te bloggen.

  Succes met het afvallen, eenmaal in het ritme dan gaat het van zelf.

 9. Gelukkig stop je niet met bloggen! En wat je verandering in koers betreft, zo’n verandering vind ik het niet eens. Ik vind zo’n voornemen eigenlijk best wel bij een HOT-leefstijl passen.
  Succes! En bedankt voor de tip over de bloesemtocht, ik wandel ook graag en doe misschien ook wel mee. Misschien kunnen we er wel een FIRE-meeting van maken. Heb je gelijk die focus van je blog ook weer te pakken ;).

 10. Hè Chris, goed je weer te lezen! Het is een kwestie van een lange adem. Het was bizar om te zien hoe snel we tijdens de feestdagen weer terugvielen in oude gewoontes, herkennen en actie ondernemen, je doet het allebei, hou ze scherp dan doe ik dat ook!

  Die FIRE wandeling klinkt goed trouwens 😁

  Veel gezondheid, geluk en liefde gewenst voor jou & Martina!

 11. Al het goeds voor 2019! Goed om te zien dat je doorgaat en dat financieel alles goed gaat.

  Ik heb geen probleem met een fitness blog. Ben wel heel erg benieuwd. Ben zelf sportgek en aangezien ik het heerlijk vind om te bloggen zit ik daar ook wel eens aan te denken… Ben benieuwd hoe het je afgaat en ik blijf je zeker volgen.

  • Dank je wel B! Ik zou het gewoon doen als ik jou was, die sport elementen in je blog verwerken. Financieel gezond in een gezond lichaam.

   Ik ben ook erg nieuwsgierig naar jullie eerste podcast.

 12. Als het een troost kan zijn: ik heb de voorbije 20 jaar ook vele valse starten gehad. Ga momenteel zelfs door weer een mindere periode qua gezond leven door een veelheid aan redenen en waar ik dringend eens zou moeten over schrijven. Maar diezelfde veelheid aan redenen zorgden er ook voor dat de motivatie tot bloggen tot ver onder het 0 punt was gezakt …

  Zullen we afspreken dat we er beide dit jaar keihard tegen aan gaan?

 13. Supervet!! Nee, zonder gein… supergoed van je!! Misschien moeten we er een FO bloesemtocht van maken? Ik ben wel te porren voor de 30km….. af en toe samen trainen met een leuke tocht….

  • Chris

   Dat zijn serieuze voornemens. Het is zeker bewonderenswaardig en ik wens je veel succes!

   Ivm het afvallen, lang leven de Weight Watchers 🙂

 14. Ik heb ook niet altijd iets zinnigs te bloggen, maar zie het meer als een uitlaatklep en het komt vanzelf.
  Ik had griep in de kerstvakantie en dan zijn die kilo’s er ook snel af. Nu wens ik je geen griep, maar soms is het wel eens handig 😉

  • De griep begon ik vorig jaar het nieuwe jaar mee. Dat scheelde direct 2kg 🙂

 15. Haha goed geschreven dit stuk! Hele goede doelen die je hebt opgeschreven en leuk dat je iets hebt om naar toe te leven! Boven alles: heb er plezier in! Zelf vind ik wandelen echt heerlijk, en dan helemaal buiten de stad (bah) en in de natuur! ’s ochtends vroeg wanneer dieren nog actief zijn en de luchten mooi. Daar kan ik nu echt van genieten en alle andere dingen in het leven even vergeten 🙂 Ben benieuwd naar je voortgang en wens je veel gezondheid en minder kilo’s toe in 2019!

  • Dank je wel Saska! En je kan je nog inschrijven voor de Bloesemtocht op 13 april 🙂

Reacties zijn gesloten.