Tesla’s naar Mars

Zo, dat is weer even wennen. Na zes weken doodse stilte weer het eerste bericht schrijven voor mijn blog. Net nog even de statistieken bekeken. Op 6 maart de laatste bezoeker gehad. Ook niet gek als je al weken geen teken van leven hebt gegeven. Toch vroegen Merel en FireMe de afgelopen twee weken heel belangstellend hoe het met mij ging. Kan ik super waarderen! Dank jullie wel.

Waarom heb ik dan al zes weken niets van mij laten horen? Druk, druk druk! “Ja Chris, druk is het nieuwe arm en zeker geen excuus!” Helaas toch wel. Half januari ben ik begonnen met mijn opleiding. Die was kort en intensief. Afgelopen dinsdag mijn diploma ontvangen. Helemaal blij, want daardoor is mijn baan wat meer toekomst bestendiger dan hij zonder vakopleiding is.

De FIRE meeting in Leuven met pijn in het hart afgezegd om mijn studie bij te houden. Achteraf een verstandige keuze, want net zoals ongeveer de halve FIRE gemeenschap lag ik met een zware griep bijna een week op bed. Ik liep de zevende dag achter een boodschappen wagentje en het zweet stond op mijn voorhoofd van de inspanning. Ik leek wel een bejaarde achter een rollator 😉

“En, maak je nog hete vorderingen Chris?” Kleine stappen, maar vooruitgang. Het kasboek is deze week 3 maanden in gebruik. Een keurige savingsrate van 40%. De vier en een halve kilogram die ik in januari afviel zit er al weer voor de helft bij. Door de studiedruk (en familieomstandigheden) in februari en maart veeeeeeeel thuisbezorgd besteld. Nu weer terug in het ritme komen.

Verder ben ik bezig om van zes grotere en kleinere pensioenen die ik in de afgelopen twintig jaar heb opgebouwd een waarde overdracht te regelen naar mijn huidige pensioen regeling. Mijn werkgever heeft twee jaar geleden voor het middenkader en hogere management een individuele pensioen regeling opgezet bij de ABN AMRO. Naast de waardeoverdracht ook een beleggingsprofiel aangemaakt, zodat ik zelf een keuze kan maken tussen de 340 beleggings,- en 158 obligatiefondsen die worden aangeboden. Als het allemaal uitpakt zoals ik voor ogen heb, kan ik in ieder geval meer rendement halen dan met zes niet meer geïndexeerde fondsen en zal ik er zeker een aparte blogpost over schrijven.

Op het afvallen na lopen alle hete plannen op schema en het afvallen? Ach ze schieten Tesla’s naar Mars, dus dat gaat ook wel goed komen.

17 gedachten over “Tesla’s naar Mars

 1. Hij leeft nog! Gefeliciteerd met je diploma, goed bezig 🙂
  Nu weer aan de bak met gezond eten en dat spaarpercentage hoog houde.
  Sterkte Chris!

 2. Welkom terug! Ik miste je al, ook in de comments. Opleiding + griep is niet bevorderlijk voor blogtijd, heb ik zelf ook gemerkt…

 3. Kiek ‘m goan, daar is ‘ie weer! Gefeliciteerd Chris met het behalen van je diploma. Ik vind het knap dat je daar zoveel voor opzij hebt kunnen zetten, dat getuigt van doorzettingsvermogen 🙂

  • Dank je wel, ik moest wel. Ondanks een goede opleiding, sloot mijn huidige baan niet aan bij mijn opleiding. Ik kan volgende week nog niet met pensioen en heb mijn baan dus wat toekomstbestendiger gemaakt voor de komende jaren.

 4. Fijn je weer te lezen! Dat van het regelen van die waarde overdrachten van je pensioen vind ik dus echt een buiging verdienen. Hier staat het inzicht krijgen in mijn pensioen al jaren op mijn to do lijst. Maar op de een of andere manier ben ik zo bang voor wat ik aan ga treffen dat ik er niet aan durf te beginnen.
  En ook complimenten voor die savingsrate. Niets mis mee! Zijn jullie al aan het kijken naar huisjes in Drenthe ;-)?

  • Allereerst heel veel sterkte met Toos!

   Ja ook mijn pensioen heb ik de laatste 20 jaar veel te weinig naar omgekeken. De meeste brieven gingen half gelezen in de pensioen map. Maar met het financieel bewust worden van de laatste jaren stond deze toch als actiepuntje op de agenda. Zucht puf steun. Achteraf is het allemaal niet zo moeilijke materie. Nu maar hopen dat alle 6 de fondsen met de waardeoverdracht akkoord gaan. Wordt vervolgd.

   Drenthe zit in ons achterhoofd, hoewel ik de discussie nog af en toe met Martina aan ga of we niet binnen een paar jaar al moeten verhuizen. Het blijft carrière tegen vrijheid en woonwensen afwegen en die gaat op een gegeven moment naar de juiste kant doorslaan.

 5. “Ja Chris, druk is het nieuwe arm en zeker geen excuus!”

  🙂

  wat voor opleiding heb je gedaan?

  • Hoi Robert,

   Een inkoopopleiding. Ik ben ongeveer 5 jaar geleden geswitcht van planning & supply chain naar specifiek inkoop. De praktijkervaring is er wel, maar en zaten nog wat gaten in de theoretische vakkennis. Hoewel mijn netwerk groot genoeg en ruim voldoende is, vond ik het wel noodzakelijk om de bijbehorende vakdiploma’s te hebben voor de toekomstbestendigheid van mijn baan.

 6. Hé, daar ben je weer! Leuk je droge toon weer te lezen! Gefeliciteerd met je diploma.

  • Dank je wel! En wat een mooie uitgebreide post over pensionering heb je weer geschreven. Respect voor de inhoudelijke vakkennis op financieel gebied.

Reacties zijn gesloten.